13. januar 2021

justCARD Roughline

Materialvalg

Automaten er bygd i rustfritt stål og med utstrakt bruk av nagler. Herdet glass og vandalsikre knapper gir signal om holdbarhet og sikkerhet.

Den er isolert på innsiden og har en termostatstyrt varmevifte, dette gjør faren for fuktskade minimal.

  • Vedlikeholdsfri Termoskriver 
  • Industri-pc tilpasset tøffe miljø med krav til høy oppetid.
  • 10″ fargeskjerm beskyttet av 4mm forsterket spesialglass, med UV-filter.
  • 4 belyste funksjonsknapper av piezo-typen (vanntett og vandalsikker)
  • Relekort for tilkobling av bom (kan leveres med opptil 20 inn/utganger)
  • Kodetastatur og kortleser fra Nets.
  • Klargjort for bruk av berøringsfrie betalingskort og mobil betaling. NFC.   (krever modul fra Nets)

Bank / Transaksjoner

Vi bruker bank axept som standard i vårt system og har derfor svært lave transaksjonskostnader, pengene går uavkortet direkte på konto i de fleste banker. Systemet kan også ta de mest kjente typer kredittkort, når disse benyttes påløper avgift til kortinnløser. Visa tar normalt ca 1,8%

Oversikt fra Bank Axept og Nets viser at godt over 80% av alle korttransaksjoner er med Bank Axept i Norge. Våre egne oversikter viser ca 95%. Det vil si at det er mye å spare i forhold til systemer som bare benytter kreditkort.

Vi tar kr 0,- i transaksjonshånteringsgebyr! Konkurenter tar opptil 4,1% av omsetning.

Dette vil si at driftskostnadene med vårt system er mye rimeligere enn konkurrerende systemer.

Transaksjonstid

Om automaten brukes på bomvei, parkering eller til bilvaskeanlegg er transaksjonstiden veldig viktig. Kunden skal raskt betjene automaten, slik at det ikke oppstår kø og irritasjoner. Mange tror at bruk av PIN-kode vil føre til nettopp dette. Vårt system som er basert på bank axept, har svært rask trasaksjonstid. Etter mange henvendelser på dette, der det kommer frem at transaksjontider fra 15-30 sekunder er vanlig på andre automater, har vi testet tiden på vår automat. ca 2 sekunder ble resultatet. Selv med inntasting av kode, er den altså veldig raskt å betjene.

Kodetastatur / Pin Pad

Vi bruker kodetastatur i kombinasjon med kortleser. Dette for å opprettholde maksimal sikkerhet og følge de nyeste krav/anbefalinger fra EMV. Dette gjør også at vi kan ta inn større beløp, som årsavgift, på automaten. Noen leverandører av betalingsautomater bruker bare kortleser, uten kodetastatur. De kan da ikke kreve inn avgifter høyere enn EMW bestemmer. Pr i dag er dette 50 Euro.

EMV er et samarbeid mellom Europay, MasterCard og Visa, der målet er å øke sikkerheten gjennom å følge en felles standard for kommunikasjon mellom betalingsterminaler og kort basert på chipteknologi. Gjennom å installere en EMV-terminal økes sikkerheten både for forbruker og kunde.

Fordeler med Chip og Pin kode

I dag har halvparten av Visa-kortene som utstedes i Europa, en chip. Når de brukes i kombinasjon med en PIN-kode, gir dette mange fordeler:

  • Chip og PIN reduserer svindel og omstridte transaksjoner, slik at du sparer tid og penger på konfliktløsning. Informasjonen i et chipkort er beskyttet av kryptering, noe som gjør at det er ekstremt vanskelig å få tilgang til dem på ulovlig vis. PIN-koden er med på å beskytte chipkortet mot å bli brukt av andre enn den rettmessige kortholderen.
  • Betalinger med chip og PIN kan være like raske, eller raskere, enn betaling med kontanter.
  • Det er vanskeligere å forfalske chipkort, og PIN-koden er med på å forhindre svindel med kort som er mistet eller stjålet.

Elektroniske årskort, RFID

Her brukes en elektronisk brikke eller kort som vises foran en leser montert på automaten. Kortet inneholder en ID som er knyttet opp i mot en database som har kontroll på kundeopplysninger.

Hvis kunden har betalt, har gyldig årskort, så går bommen opp. Hvis kunden ikke har betalt årsavgiften, så kommer dette tydelig frem i skjermen. Man får da mulighet til å betale avgiften.

Det som er spesielt med vårt system er at årskortet kan betales og fornyes direkte på automaten.

Kunden bruker sitt bankkort på automaten og betaler avgiften for et nytt år. Systemet oppdateres automatisk, og kunden får åpnet bommen et nytt år. Når det nærmer seg tid for å fornye

årskortet, så vises det tydelig på skjermen. Ingen behov for kasserer som sitter og kontrollerer om kundene har gyldig årskort eller ikke. Ikke behov for å sende ut giro og administrere innbetalinger.

Systemet gjør alt dette og pengene går automatisk uavkortet, direkte på konto. Oversikt får du på e-post direkte fra automaten.

Administrator/kasserer har også tilgang på en egen hjemmeside der han har full oversikt over kunder og passeringer. Det er ikke behov for kostbar programvare, og du kan bruke hvilken som helst pc fra hvor som helst i verden.

Når kunde registreres kan det velges mellom årskort, etterfakturering eller klippekort.

Hvis det er flere automater i samme område/veglag, kan alle registreres i samme database. Da kan f.eks en kunde kjøre på flere veier med samme årskort, og fornye årskortet på hvilken som helst automat/vei. Ved bruk av klippekort kan kunden ha et klippekort med f.eks 10 klipp. Kunden kan da kjøre på hvilken som helst vei, og systemet trekker en tur hver gang. Når klippene er oppbrukt kan kunden lade opp kortet igjen, på hvilken som helst automat. Oppladingen gjøres direkte på automaten, betaling med bankkort, systemet oppdaterer databasen og kunden får kvittering.

God Tur.