13. januar 2021

Neuron Tyre Health System (THS)

El-Watch har utviklet Neuron Tire Health System (THS), som er en ny måte å overvåke, analysere og håndtere dekkhelsen til store biler. Denne løsningen forbedrer drivstofføkonomien og reduserer utslipp og forurensning av mikroplast, forbedrer trafikksikkerheten, øker dekkens levetid og reduserer nedetiden på lastebiler og tilhengere.

Hvorfor THS

Sanntids online overvåking gir et bredt spekter av fordeler sammenlignet med standard TPMS-løsninger.

Neuron THS overvåker dekkhelsen til store biler kontinuerlig. Alarm via e-post, appvarsling og LED-indikator hvis deflasjon oppstår. Ikke bare under kjøring, men også når bilen er parkert. Samle inn og analyser helsedata fra hele flåten for å redusere slitasje og kostnad for dekk og drivstofforbruk. Sammenlign dekkytelse merkevare mot merkevare. Oppdag feil i hjuljustering og fjæring. Planlegg vedlikehold og reduser nedetid.

På grunn av vår unike Tap & Tell-løsning, er THS rask og enkel å installere. Se en demonstrasjon av installasjon lenger ned på siden.

Systemet består av:

  • En sensor inne i hjulet for hvert dekk som er montert.
  • En gateway som kommuniserer trådløst med hver sensor.
  • En omgivelsessensor med brakett.
  • Kabel (14 m) til strømforsyning.
  • App og nettilgang for overvåkning.

Hvordan det virker

Sensorene kommuniserer med en gateway plassert under kjøretøyet, som overfører måledataene over mobilnettet til skyen der dataene lagres og er tilgjengelige for brukeren. Normalt måler sensorene hvert 10. sekund og overfører data hvert annet minutt. Hvis trykket skulle synke mer enn 0,2 bar innen 10 sekunder, vil sensoren overføre umiddelbart, og alarmen vil utløses.

Gateway er utstyrt med et eSIM med automatisk roaming. Dette betyr at gateway automatisk velger det beste mobilnettet uavhengig av leverandør for å sikre utmerket mobilforbindelse til enhver tid.

Installasjon

Sensorene er utstyrt med en magnet som fester sensoren til korden inne i dekket. Dette betyr at når du ettermonterer sensoren, trenger du ikke å ta dekket av felgen, det er bare å skyve dekket inn på den ene siden og sensoren plasseres lett inni. Det samme gjelder ved dekkbytte, da flyttes sensoren enkelt over til det nye dekket.

For rask og enkel registrering av sensorer har El-Watch utviklet Tap & Tell. Bruk appen til å aktivere Tap & Tell-modus, og slå deretter på dekket forsiktig med en hammer. Sensoren registrerer støtet fra hammeren og den er registrert i riktig posisjon på kjøretøyet. På denne måten kan sensorer settes inn i dekk før de monteres på et kjøretøy, og det vil ikke være noen forvirring om hvilken sensor som er i hvilket dekk. Dette forenkler også skiftet mellom sommer- og vinterdekk.

Spesifikasjoner

Trykkområde0-25 Bar
Trådløs driftsfrekvens868 MHz
Mobilnettverk4G LTE med 3G og 2G fallback
InngangsspenningTyp. 24V (min 9V, max 36V)
StrømforbrukTyp. 1 W (max 2.5 W)
IP-gradIP68

Tap&Tell


THS System