13. januar 2021

Sensorutvalg

Neuron sensors er et bredt utvalg små, robuste og trådløse IoT-sensorer. Sensorene måler med rask frekvens (opptil 20 ganger i minuttet) og har mellom 10 og 15 års levetid på batteri. Visning av data får du enkelt i vårt dashboard neuronsensors.app eller der du vil med API.


Neuron Vibration

Liten, robust sensor som måler vibrasjon og overflatetemperatur annenhvert minutt. Sensoren festes med magnet på objektet som skal overvåkes. Temperaturmåling blir gjort gjennom magneten. Sensoren brukes særlig innen vedlikehold for å overvåke tilstand på maskiner, motorer og utstyr slik at man får tidlig varsel ved feil eller avvik. I binærmodus kan sensoren også brukes til å logge oppetid på maskiner og utstyr. IP67.


Neuron Temp Air

Liten sensor med lang batterilevetid (opptil 15 år) som tar temperaturen hvert tredje sekund og leverer målinger trådløst (868 MHz) til Neuron gateway og rett på nett. Typiske bruksområder er oversikt over temperatur i alle typer rom og bygg, kjøle- og frysedisker og sikringsskap. Sensoren festes med dobbeltsidig tape eller strips der man ønsker oversikt. IP21.


Neuron Gauge Pressure

Sensoren kommer i tre versjoner som standard: 0-1 bar, 0-16 bar og 250 bar. Andre trykkområder kan leveres på forespørsel. Trykket måles hvert 30 sekund. Typiske bruksområder er monitorering av væskenivå (0-1 bar) og overvåkning av vanntrykk i vannverk, pumpestasjoner og industri. IP67.


Neuron Humidity

Liten sensor med lang batterilevetid (opptil 10 år) som måler luftfuktighet og temperatur to ganger i minuttet og leverer målinger trådløst (868 MHz) til Neuron gateway og rett på nett. Typiske bruksområder er oversikt over innemiljø i alle typer rom eller utendørs (så lenge den ikke står svært værutsatt). Sensoren festes med dobbeltsidig tape eller strips der man ønsker oversikt. IP21.


Neuron Open/Closed

Liten magnetsensor som overvåker og logger hvorvidt døren eller vinduet er åpent eller lukket. Bruksområde er oversikt og varsling om både uønsket og annen trafikk i dører og vinduer, samt kontroll på hvorvidt dører, vinduer og andre mekaniske innretninger har ønsket posisjon. Sensoren festes med dobbeltsidig tape eller strips der man ønsker oversikt. IP21.


Neuron Temp Surface

Liten, robust sensor som tar temperaturen på overflater hvert tredje sekund. Typiske bruksområder er overflatetemperaturen på kabler, varmtvannsberedere, vifter, pumper, motorer maskiner og utstyr for å detektere og varsle ved varmgang. Også egnet til utetemperaturer. IP67.


Neuron Water Detector

Sensor med probe som detekterer væske. Sensoren måler hvert tredje sekund og varsler umiddelbart dersom det er vått. Typiske bruksområder er skole, hotell pumpestasjoner, nettstasjoner, lager, boligbygg og andre plasser hvor en lekkasje har store konsekvenser. Sensoren festes med dobbeltsidig tape eller strips litt over gulvnivå med proben strukket ned på gulvet. IP67.


Neuron Dry Contact

Liten sensor med ledning som detekterer kontakt mellom to koblingspunkt. Dette er en sensor med mange bruksområder. Blant annet kan den brukes til å logge oppetid på maskiner og utstyr, på motorvern og overspenningsvern, posisjon på ventiler og brytere, og på dørkontakter. IP67.


Neuron Digitizer

Neuron digitizer (også kjent som «digitalisatoren») seriekobles med signalutgang (4-20 mA) eller (0-30 V) for å digitalisere analoge instrumenter. På den måten kan du enkelt få målinger fra eksisterende instrumenter og sensorer som (per idag) ikke finnes i El-Watch sin portefølje på nett. IP67.


Neuron Ampere

AC strømtrafo med delt trafo for meget rask montering på kabler. Denne sensoren kommer i flere versjoner som måler RMS verdien fra 5A til 150A. Maks kabeldiameter 16mm. Brukes for lastmonitorering og preventivt vedlikehold på f.eks transportbånd, pumper og HVAC-motorer. IP40.


Neuron Ampere 500A

AC strømtrafo med delt trafo for meget rask montering på kabler. Sensoren måler RMS verdien opp til 500A. Maks kabeldiameter 36mm. Brukes for lastmonitorering og preventivt vedlikehold på f.eks transportbånd, pumper og HVAC-motorer. IP40.


Neuron PT100

Liten sensor med probe som måler temperatur gjennom et standard PT100-element. Sensoren leveres i utgangspunktet uten PT100-element, men vi er behjelpelige med å finne fram til PT100-element om ønskelig. Dette er en sensor for industrielle bruksområder som temperatur på olje og kjølevæske og måling der det er vanskelig å komme til med en vanlig sensor. IP67.


Neuron PT100 High Temp

Liten sensor med probe som måler temperatur gjennom et standard PT100-element. Sensoren leveres uten PT100-element. Målinger leveres trådløst (868 MHz) til Neuron gateway og rett på nett. Dette er en sensor for industrielle bruksområder og for temperaturer fra -100°C til 650°C. IP67.


Neuron PT100 Surface Patch

Sensoren kommer med PT100 surface patch ferdig tilkoblet og er egnet for måling av overflatetemperaturer. Selve sensorelementet har dobbeltsidig tape for enkelt monteringen til objektet. Måleområde fra -50ºC til 150ºC. IP67.


Neuron PT100 Process Connection

Sensoren kommer med PT100-element ferdig tilkoblet og er egnet for måling av væsketemperaturer. Selve sensorelementet er 6x100mm og har 1/4’’ BSPP tilkobling. Måleområde fra -50ºC til 250ºC. IP67.


Neuron PT100 Bolt M6

PT100 Bolt M6 kommer ferdig levert med en M6x10mm bolt som sensorelement og 2 meter kabel mellom radioenhet og PT100 element. Egnet for å måle temperaturer på motorer, maskiner og lager. Sensoren måler hvert tredje sekund og sender hvert andre minutt. Skulle grense for akuttsending nås mellom to målinger, sender sensoren umiddelbart etter måling. IP67.


Neuron PT100 25cm probe

PT100 25cm Probe kommer ferdig med en 25 cm lang måleprobe i rustfritt stål. Sensoren har 1 meter ledning mellom radioenhet og sensorelement, og proben er bare 3 mm i diameter for enkel montering. IP67.


Neuron PT100 Ring Lug

PT100 Ring Lug kommer ferdig levert med sensorelement og er egnet for å måle overflatetemperatur. Sensoren har 1 meter ledning mellom radioenhet og sensorelement. IP67.


Neuron IR

IR sensoren er egnet til temperaturovervåkning av f.eks. roterende objekter. Sensoren har en magnet på baksiden for enkel montering. Måleområde -40ºC til 380ºC. IP67.


Neuron Differential Pressure

Sensoren måler differansetrykket mellom de 2 luftportene. Måleområde på +/- 500 Pa gjør den godt egnet for filerovervåkning og renromsovervåkning. Magnet på baksiden sikrer enkel montering. IP67.


Neuron Actuator

Neuron Actuator kommer i to versjoner, Normally Open og Normally Closed, og er perfekt for å fjernstyre Av/På eller resetting av utstyr. Leveres med 10A releutgang og kan settes opp som enten Av/På bryter eller timerfunksjon med justerbar tid. Bryterfunksjon, visning av data, og registrering av sensoren gjør man enkelt i neuronsensors.app. IP21.


Neuron Cellular Gateway

Neuron cellular gateway samler inn målinger fra alle Neuron-sensorer. Målinger sendes fra sensor til gateway på 868 MHz, og lastes opp på nett via mobilnettet. Gatewayen har integrert eSIM som roamer fritt mellom alle tilgjengelige nettverk (gjelder hele Europa) og velger operatør utfra best signalstyrke. Ingen behov for konfigurering, trenger kun å tilkobles strøm. Rekkevidden mellom sensorer og gateway vil variere og påvirkes av vegger og andre konstruksjoner. IP67.